...
1. سيره مبارك حضرت رضا (علیه السلام) را راجع به كار وتلاش چه بوده است؟
اسلام براساس اصل سعي و كوشش كه هم در آيات قرآن منعكس است هم در سنت و روش شخص پيامبر اكرم صلي الله عليه وآله وائمه هدي عليهم السلام كه همه را دعوت به تلاش وجهاد اقتصادي در جامعه بر اساس درستي و راستي ، پاكي وتقوي و تعاون وهمكاري مي كردند.
قال ابي الحسن الرضا (ع) : الذي يطلب من فضل الله مايكلف به عياله اعظم اجراً منا المجاهدين سبيل الله عزوجل (1)
كسي كه جهت تأمين زندگي اهل وعيالش كار وتلاش كند درجه وثوابش بالاتر از كسي است كه در جبهه مي جنگد.
امام صادق (ع)فرمود :در راه تحصيل روزي تنبلي نكنيد.
احاديث واردشده كه مسلمانان صبح هرچه زودتر از خانه جهت كار ورفع مايحتاج زندگي خارج شويد.
امام كاظم (ع) : خداوند از پرخوابي وبيكاري بيزار است (3)
منابع:
1-وسائل الشيعه ، ج12 ، ص43 ، حديث 2 ، باب 22
2-و3- وسائل الشيعه ص50
4- وسائل الشيعه ، باب 17
2.دلیل اینکه برخی مي گويند" امام رضا (ع) قبله هفتم است" چيست ؟
حضرت آيت الله مكارم شيرازي(دامت برکاته) مي فرمايند : نظر به اينكه هفت مدفن براي معصوين« عليهم السلام» وجود دارد مدينه پيامبر , قبرستان بقيع , نجف , كربلا , كاظمين , سامراء و مشهد لذا مدفن امام علي بن موسي الرضا « عليه السلام » را بعضي از مردم قبله هفتم ناميده اند. ( البته قبله در اينجا به معني قبله نماز نيست )
منع :
رساله حضرت آیه الله مكارم شيرازي(دامت برکاته) , استفتاءات جديد , ص 512-513.
3. درمورد زيارت امام رضا ( ع ) چه شرايطي را بايد رعايت كنيم تا زيارت صحيح باشد ؟
بهتر است وقتي به قصد زيارت از خانه خارج مي شويم لباسهاي سفيد و پاك و تميز پوشيده و با غسل و وضو وارد حرم شويم و با بوي خوش بدن را معطر گردانيم ( ولي در مورد خانمها بهتر است لباسهاي در شان زن مسلمان پوشيده شود و از استعمال بوي خوش كه موجب حرام است خود داري شود )
در هنگام رفتن به زيارت بايد گامهاي كوتاه برداشت و در راه حمد و تسبيح خدا كرد و كلمه لااله الاالله بر زبان داشت و زبان رابا اين كلمات معطر ساخت از هر گونه كلام لغو و بيهوده و مجادله و مخاصمه پرهيز كرد و با دقت قلب و خضوع و خشوع وارد حرم مطهر شده و در وقت زيارت زياراتي را كه نقل معصوم است قرائت نمود و با اين اطمينان قلبي كه امام ما را مي بيند كلاممان را مي شنود و پاسخ سلام ما را مي دهد آغاز به زيارت نمود .
مؤدبانه رو به ضريح مطهر ايستاد, زيارتنامه را با حالت تضرع خواند پس از زيارت دو ركعت نماز هديه به روح امام نمود و بسيار استغفار كرد تا خداوند كردار و گفتار ما را بعد از فراغ از زيارت بهتر نمايد . بعد از اتمام زيارت در بازگشت عجله نمود مبادا با سخنان لغو زيارت را ضايع كنيم.
از همه مهم تر اينكه انسان سعي كند بديهايش را دفن كند و تبديل به صفات خوب و عالي نمايد و از حرم خارج شود و با توكل به خدا بعد از زيارت انسان قبل از زيارت نباشد و در محيط خارج از حرم چه محل تحصيل چه كار و چه منزل با عمل صالح و ترك گناه نورانيت زيارت را از دست ندهد.
منبع: كتاب رواق نور ؛تالیف حضرت حجه الاسلام محسن قرائتي