شکوفه بهشتی

شناسه نوشته : 39597

1403/08/14

تعداد بازدید : 5

شکوفه بهشتی
حضرت زینب علیهاالسلام ، که خود شاگرد استادان بزرگی چون پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله ، حضرت علی علیه السلام ، حضرت زهرا علیهاالسلام و برادران خویش امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام بود

پنجمِ ماهِ پنجم از سال قمری، یعنی ماه جمادی الاول است و این روز جشن تولد یک خانم خوب و مهربان است. روز تولد دختر امام علی علیه السلام و حضرت زهرا علیهاالسلام است، روز تولد حضرت زینب است که با آمدنش، خیلی ها را خوشحال کرد، خیلی از آدم های بزرگ و انسان های خوب مثل بابا بزرگش، پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله ، پدر و مادر و نیز برادرانش امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام . روز تولد حضرت زینب علیهاالسلام ، بر همه شما دوستانِ ایشان مبارک باد.

نام زیبا

آیا تا به حال از بزرگترهای خود پرسیدید که چه کسی این نام را برای شما انتخاب کرده است؟ پدر، مادر، مادر بزرگ و یا افراد دیگر. وقتی دختر بزرگ امام علی علیه السلام ، به دنیا آمد، پدر بزرگ ایشان، حضرت محمد صلی الله علیه و آله ، در سفر بودند. حضرت زهرا علیهاالسلام ، دختر نازنینش را به حضرت علی علیه السلام دادند و از ایشان خواستند تا نام کودک را انتخاب کند؛ اما امام علی علیه السلام که خیلی به پیامبر احترام می گذاشتند، گفتند: «صبر می کنیم تا پیامبر از مسافرت باز گردد و نام این نوزاد را انتخاب کند.» بعد از چند روز، پیامبر به شهر بازگشتند و مثل همیشه اول وارد خانه دخترشان شدند و وقتی از تولد نوزاد آگاه شدند، خیلی خوشحال شده و به دختر و دامادشان تبریک گفتند. شادی تمام خانه را پر کرده بود. همه منتظر بودند تا پیامبر نام کودک را انتخاب کند. پیامبر فرمودند: «من هم منتظر می شوم تا فرشته بزرگ، جبرییل امین از طرف خداوند، نام این کودک را برای ما بیان کند. سرانجام نام کودک انتخاب شد: «زینب».

زینب یعنی چه؟

بچه ها مایه خوشحالی و نور چشم پدر و مادرند. بعضی از بچه ها هم آن قدر خوبند که باعث افتخار پدر و مادر می شوند. من یک سؤال از شما دارم: «آیا می دانید زینب یعنی چه؟» بله، معنای زینب این است که آن قدر دختر خوب و عزیزی است که باعث افتخار و زینت پدر است. واقعا چه نام زیبایی! خوش به حال دختر خانم هایی که این نام زیبا برای آن ها انتخاب شده و خوش به حال زینب خانم هایی که سعی می کنند حضرت زینب علیهاالسلام را الگوی خودشان قرار دهند! در تمام کارهایشان، از ایشان و نحوه زندگی ایشان پیروی کنند تا هم باعث افتخار خانواده خود شوند و هم باعث افتخار کشور عزیزمان، ایران اسلامی.

غذای مرا به مهمان بده!

یک روز فقیری به مسجد آمد و از مردم تقاضای کمک کرد. او گرسنه و خسته بود. حضرت علی علیه السلام او را به خانه برد تا از او پذیرایی کند. مهمان در اتاقی نشست و امام علی علیه السلام از همسرش خانم فاطمه زهرا علیهاالسلام پرسید: «آیا غذایی داریم تا به این مهمان بدهیم؟» حضرت زهرا علیهاالسلام فرمودند: «فقط یک مقدار غذا مانده که آن هم برای دخترم زینب علیهاالسلام کنار گذاشته ام.» حضرت زینب علیهاالسلام که تنها چهار سال داشت، حرف مادر را شنید و به مادر گفت: «مادر! غذای مرا به مهمان بده!» واقعا چه کار خوبی! همه اهل خانه از این کار خوب حضرت زینب علیهاالسلام خوشحال شدند و به خاطر این روحیه زیبایش به او تبریک گفتند.

معلم مدینه

حضرت زینب علیهاالسلام ، که خود شاگرد استادان بزرگی چون پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله ، حضرت علی علیه السلام ، حضرت زهرا علیهاالسلام و برادران خویش امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام بود، وقتی بزرگ شد، یک معلم خوب و نمونه برای خانم های شهر مدینه بود. ایشان به سؤال های آنان در زمینه های گوناگون پاسخ می داد و با محبت زیاد به مسایل دینی آن ها، رسیدگی می کرد. خانم های شهر مدینه، از این که معلم خوب و مهربانی چون دختر فاطمه زهرا علیهاالسلام داشتند، خیلی خوشحال بودند و افتخار می کردند.

خواهر مهربان

دختر خانم های خوب، دوستان حضرت زینب علیهاالسلام می دانند که یکی از کارهایی که باید بکنند، این است که اگر برادری دارند، نسبت به او مهربان و خوش برخورد باشند، همان طوری که خود حضرت زینب علیهاالسلام با برادران عزیزش، امام حسن مجتبی و امام حسین علیهماالسلام برخورد می کردند و خیلی به آن ها علاقه داشتند. حضرت زینب علیهاالسلام ، یک خواهر نمونه بود و از همان دوران کودکی، وقتی مادرشان از دنیا رفتند، به پرستاری و مراقبت از اهل خانه پرداختند و به آن ها محبت می کردند.

دختری شبیه خدیجه علیهاالسلام

وقتی حضرت زینب علیهاالسلام به دنیا آمدند و خداوند توسط جبرییل امین، نام آن دختر را به پیامبر اعلام کرد، حضرت محمد صلی الله علیه و آله ، پدر بزرگ مهربانِ نوزاد، کودک را در آغوش گرفت و بوسید. سپس به کسانی که در خانه بودند فرمود: «به آن هایی که حاضرند و نیز کسانی که بعدها این سخن مرا می شنوند، سفارش می کنم که احترام این دختر را نگه دارند؛ این دختر شبیه خدیجه است.» با گفتن این جمله، همگی دانستند که نوزادی که نام او از سوی خداوند انتخاب شده و پیامبر بزرگ اسلام نیز این قدر سفارش او را می کنند، حتما آینده ای درخشان خواهد داشت و نام او برای همیشه بر سر زبان انسان های خوب، باقی خواهد ماند.

علاقه امام حسین علیه السلام به زینب علیهاالسلام

امام حسین علیه السلام و حضرت زینب علیهاالسلام ، علاقه عجیبی به یکدیگر داشتند، تا جایی که حتی در دوران کودکی و وقتی حضرت زینب علیهاالسلام در گهواره بود، هر گاه امام حسین علیه السلام از کنار او دور می شد، به گریه می افتاد و با دیدن او آرام می شد. امام حسین علیه السلام هم احترام و علاقه زیادی به خواهرشان می گذاشتند و هر وقت حضرت زینب علیهاالسلام به دیدار برادرشان می رفتند، امام حسین علیه السلام از جا بلند می شدند و خواهر را در جای خودشان می نشاندند.

منبع: بلاغ

ترنم هدایت

سلسله جلسات تهذيبي

هِیأَت مَجازیِ زِینَبیُون

سایت مراجع تقلید