آذرخش انقلاب

شناسه نوشته : 40248

1403/10/17

تعداد بازدید : 15

آذرخش انقلاب
انقلاب اسلامي ايران كه بر پايه ارزش هاي ديني و فرهنگ اصيل مردم ايران با رهبري روحانيان و جان فشاني مؤمنان برپا و استوار شده، نتيجه به جان خريدن تبعيد، زندان، شكنجه و مبارزه با طاغوت است. بررسي دقيق و كامل اين حماسه آفريني ها، نسل جوان ما را با حقيقت انقلاب آشنا مي كند و در خنثي سازي توطئه ها اثرگذار خواهد بود.

معرفي اجمالي :
کتاب آذرخش انقلاب : ویژه قیام 19 دی ؛ نویسنده آن جواد ملایی پورقرجه داغی و ناشر آن صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرکز پژوهش های اسلامی می باشد .
موضوع :
ويژه قيام ۱۹دي ، ۱۳۵۶ ، ايران -- تاريخ -- پهلوي، ۱۳۲۰-۱۳۵۷ -- جنبشها و قيام ها ، تاريخ -- انقلاب اسلامي، ۱۳۵۷
ساختار :
کتاب به زبان فارسی در یک جلد تنظیم شده و مشتمل بر یک مقدمه که نویسنده کتاب توضیحات مختصری را بیان کرده است . و همچنین شامل بخش های ذیل می باشد و در آخر کتابنامه کتاب ذکر گردیده است .
فصل اول: وضعيت سياسي ـ اجتماعي كشور در آستانه قيام 19 دي قم؛
فصل دوم: علل و انگيزه هاي قيام 19 دي قم؛
فصل سوم: چگونگي قيام 19 دي قم؛
فصل چهارم : واكنش گروه ها و جمعيت هاي گوناگون به قيام 19 دي؛
فصل پنجم: پي آمدهاي قيام 19 دي قم؛
فصل ششم: قيام 19 دي در سخنان بزرگان؛
فصل هفتم: برگزيده ادب فارسي؛
فصل هشتم: همراه با برنامه سازان؛
گزارش محتوا :
انقلاب اسلامي ايران كه بر پايه ارزش هاي ديني و فرهنگ اصيل مردم ايران با رهبري روحانيان و جان فشاني مؤمنان برپا و استوار شده، نتيجه به جان خريدن تبعيد، زندان، شكنجه و مبارزه با طاغوت است. بررسي دقيق و كامل اين حماسه آفريني ها، نسل جوان ما را با حقيقت انقلاب آشنا مي كند و در خنثي سازي توطئه ها اثرگذار خواهد بود.
در اين ميان، قيام مردم شهر مقدس قم در 19 دي ماه 1356 از نظر ريشه و چگونگي پيدايش و پي آمدها، بازتاب ها و جايگاه تاريخي و سياسي آن، ويژگي هاي خاص خود را دارد.
با كمي تأمل مي توان دريافت كه در آن روز، روحانيان و دين داران واقعي با هدف تشكيل حكومت اسلامي، اجراي احكام الهي و گسترش عدالت و ارزش هاي الهي، در شهر علم و اجتهاد قيام كردند و ستمگران، آنان را به خاك و خون كشيدند. اين قيام، ضرورت پاسداري از قداست مرجعيت و ولايت فقيه و اعتراض به گسترش فساد، استبداد و اختناق رژيم را به مردم گوشزد كرد.
قيام 19 دي به عنوان جرقه انقلاب، آتش مخالفت ها و اعتراض هاي مردمي را شعله ورتر كرد، به گونه اي كه پس از گذشت يك سال، بنيان حكومت ستم شاهي ويران گشت و سرانجام انقلاب اسلامي پيروز شد. اين كتاب در هشت فصل تنظيم شده است.
در فصل نخست، وضعيت سياسي ـ اجتماعي كشور در آستانه قيام 19 دي قم بررسي مي شود. فصل دوم، به علل قيام 19 دي قم مي پردازد و فصل سوم، به چگونگي قيام 19 دي قم اختصاص دارد. فصل چهارم، واكنش گروه ها و جمعيت هاي گوناگون در برابر قيام 19 دي را بيان مي كند و در فصل پنجم، پي آمدهاي قيام بررسي شده است.
در فصل ششم، قيام 19 دي قم در سخنان بزرگان و در فصل هفتم، گزيده اي از ادب فارسي درباره قيام 19 دي آمده است. فصل آخر با عنوان همراه با برنامه سازان، پيشنهادهاي كلي و برنامه اي و پرسش هاي مسابقه اي، كارشناسي و مردمي را ذكر مي كند.
منابع مقاله :
مقدمه و متن كتاب.
وضعيت کتاب :
فهرست مطالب در ابتدای کتاب و منابع نوشته ها در پايان کتاب بيان شده است. در پایین هر صفحه پاورقى ها نیز آمده است.
آذرخش انقلاب : ويژه نامه قيام ۱۹ دي
مشخصات كتاب:
سرشناسه : ملايي پور، جواد
عنوان و نام پديدآور : آذرخش انقلاب : ويژه نامه قيام ۱۹ دي/جواد ملايي پور.
مشخصات نشر : قم: مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما، ۱۳۸۲.
مشخصات ظاهري : [۳ ، ۱۰۳] ص.
فروست : مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما؛ ۸۰۲
شابك : 964-8606-34-X
يادداشت : كتابنامه: ص. [۱۰۱] - ۱۰۲؛ همچنين به صورت زيرنويس.
عنوان ديگر : ويژه نامه قيام ۱۹دي.
موضوع : قيام نوزده دي ماه ۱۳۵۶.
موضوع : ايران -- تاريخ -- پهلوي، ۱۳۲۰-۱۳۵۷ -- جنبشها و قيامها.
موضوع : ايران -- تاريخ -- انقلاب اسلامي، ۱۳۵۷- علل.
شناسه افزوده : صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران. مركز پژوهشهاي اسلامي. استان قم.
رده بندي كنگره : DSR۱۵۶۵/ن۹ م۷ ۱۳۸۲
رده بندي ديويي : ۹۵۵/۰۸۲۴۰۴۵
شماره كتابشناسي ملي : ۱۰۴۰۱۵۵
ص:1
عناوين اصلي كتاب شامل:
اشاره؛ فهرست مطالب؛ ديباچه؛ پيش گفتار؛ فصل اول: وضعيت سياسي ـ اجتماعي كشور در آستانه قيام 19 دي قم؛ فصل دوم: علل و انگيزه هاي قيام 19 دي قم؛ فصل سوم: چگونگي قيام 19 دي قم؛ فصل چهارم : واكنش گروه ها و جمعيت هاي گوناگون به قيام 19 دي؛ فصل پنجم: پي آمدهاي قيام 19 دي قم؛ فصل ششم: قيام 19 دي در سخنان بزرگان؛ فصل هفتم: برگزيده ادب فارسي؛ فصل هشتم: همراه با برنامه سازان؛ كتاب نامه

ترنم هدایت

سلسله جلسات تهذيبي

هِیأَت مَجازیِ زِینَبیُون

سایت مراجع تقلید