ویژه نامه ماه مبارک رمضان

شناسه نوشته : 26577

1398/02/14

تعداد بازدید : 370

قد اقبل اليكم شهرالله...
ماه خدا به شما رو كرده است...
ماه رمضان را ضيافت و مهماني خداوند ناميده‌اند، زيرا در اين ماه تمام بندگان و روزه داران ميهمان درگاه حق تعالي هستند و چه زيباست بندگي را به جا آوردن درمهماني و ضيافت حضرت حق. نزول قرآن، وقوع شب قدر، نزول ملائکه و روح، تقدير سرنوشت و... هرکدام مائده‌هاي آسماني و غذاهاي معنوي است و سبب شده ماه مبارک رمضان،به عنوان ماه ضيافت و ميهماني الهي، نامگذاري شود. لذا پيامبر اکرم(ص) در آستانه ماه مبارک رمضان، اين گونه مي‌فرمايد:« اي مردم! همانا ماه با برکت و رحمت و آمرزش،به شما روي آورده است، اين ماه، نزد خدا بهترين ماه است و روزهايش بهترين روزها و شب هايش، بهترين شب‌ها و ساعاتش بهترين ساعات. در اين ماه، شما به ميهماني خدا، دعوت شده‌ايد و در زمره بهره‌مندان از کرامت خداوند، قرارگرفته‌ايد. در اين ماه نفس‌هاي شما، تسبيح خداست و خواب شما عبادت است و اعمال شما پذيرفته و دعايتان به اجابت مي‌رسد...
ماه رمضان ماه خداست، آنچنانكه رسول خوبيها گفتند: شَهرُ رَمَضانَ شَهرُ اللّه عَزَّوَجَلَّ وَ هُوَ شَهرٌ يُضاعِفُ اللّه‏ُ فيهِ الحَسَناتِ وَ يَمحو فيهِ السَّيِّئاتِ وَ هُوَ شَهرُ البَرَكَةِ؛

ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهى است كه خداوند در آن حسنات را مي ‏افزايد و گناهان را پاك مي ‏كند و آن ماه بركت است. درخشش هلال ماه خدا، حلول ماه مبارک رمضان از گشاده بودن و گشايش ويژه درهاي آسمان به روي بندگان حکايت دارد، حکايت از فرصتي براي شناسايي و رهيدن از اسارت صدها پيله نامبارکي که خواسته و ناخواسته به دور خود تنيده‌ايم، رمضان فرصتي است براي فاصله گرفتن از خود و يافتن خويشتن خويش، فرصتي براي جست وجوي نور و روشنايي، فرصتي براي پشت سرگذاشتن تاريکي و گسيختن تارهاي ظلمت جهل و ناداني، کبر و غرور، خودبيني و خودخواهي و فرصتي براي شکستن فاصله‌هاي بين مخلوق و خالق است. و اين مهماني از آن خداست، ماه ميهماني خدا فرصتي بس ويژه است براي ميهمان شدن درمحفل ملكوتيان. در آیات و روایات علل و اسباب بسیاری برای اهمیت ماه رمضان نسبت به ماه‌های دیگر برشمرده شده است. از جمله در اهمیت و فضیلت این ماه رسول خدا(ص) فرموده است: لو یعلم العبد ما فی رمضان لود ان یکون رمضان السنه، اگر بنده خدا می‌دانست که در ماه رمضان چیست و چه برکتی وجود دارد دوست می‌داشت که تمام سال، رمضان باشد. (بحارالانوار، ج۳۹، ص ۶۴۳)
بر همين اساس رسول خدا(ص) فرمود: «انما سمي الرمضان لانه يرمض الذنوب» ماه رمضان را رمضان ناميدند، چون گناهان را از بين مي‌برد و امام صادق (ع) فرمود: هر کس در ماه مبارک رمضان مورد رحمت خداوند واقع نگردد و بخشيده نشود، تا رمضان آينده آمرزيده نمي‌شود. مگر اين که در سرزمين عرفه حاضر شود.


امام زين العابدين(ع) هنگام ورود ماه مبارك رمضان مي فرمودند:
خدايا ما را ياري كن تا روزهاي اين ماه را روزه بداريم و شب‌هايش
را با نماز و اظهار خاكساري در برابر تو به صبح آوريم؛ تا هيچ روز
آن بر غفلت ما و هيچ شب آن بر كوتاهي ما گواه نباشد.
امام سجاد (ع) در دعاي چهل و چهارم صحيفه سجاديه اينگونه،
با پروردگار خويش مناجات مي كرد: ستايش براي خداست كه ما
را به سپاس خود رهنمون گرديد و به آن اهليت بخشيد تا از
شكرگزاران احسان او باشيم و بر اين كار، ما را پاداش نيكوكاران دهد. ..

قال رسولُ اللّهِ صلى الله علیه و آله :
لمّا حَضَرَ شَهرُ رَمَضانَ_ سُبحانَ اللهِ! ماذا تَستَقبِلُون؟! و ماذا یَستَقبِلکُم؟قالَها ثلاثَ مَرّاتٍ؛
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله هنگام فرا رسیدن ماه رمضان، سه بار مى فرمود : سبحان اللّه ! به پیشواز عجب ماهى مى رويد؟ و عجب ماهى به شما روى مى آورد؟(میزان الحكمه، روايت 7445)

    

1- 2- 3- 4- 5- 6- 7- 8- 9- 10-

 

1- 2- 3- 4- 5- 6- 7- 8- 9- 10-11- 12- 13- 14- 15- 16- 17

ترنم هدایت

سلسله جلسات تهذيبي

هِیأَت مَجازیِ زِینَبیُون

سایت مراجع تقلید